Home / Övervakningskameror / Dörröga & titthålskamera | Dörrtelefon & ​​video porttelefoner

Dörröga & titthålskamera | Dörrtelefon & ​​video porttelefoner

Hej,

I USA har antal sålda enheter i denna produktkategori totalt exploderat. Trenden har allt mer även kommit till Sverige. Faktum är att fler och fler vill kunna se andra sidan av dörren eller faktiskt kunna prata med personen som står vid dörren. Det i sig behöver inte vara säkerhetsrelaterat utan kan innebära alltifrån simpla frågor till faktiska anvisningar. Däremot finns det en säkerhetsaspekt i detta – såklart. Dörröga, titthålskameror, dörrtelefon och video porttelefoner är olika övervakningssystem ni som fastighetsägare eller hyrestagare kan tillämpa för att säkra upp en potentiell väg in. I denna artikel kommer vi på övervakningskollen att beskriva dom olika systemen samt ge produktrekommendationer baserat på de olika produktkategorierna. 

Dörröga & Titthålskamera – kameraövervakning av ytterdörr

Som standard brukar någon form av envägs insyn finnas på mer moderna dörrar. Antingen i form av ett titthål, där optiken funkar så att man endast kikar från insidan av ytterdörren för att få en vid överblick av utsidan av dörren. Ett annat alternativ är olika typer av fönster anpassning, vissa ytterdörrar är utrustade med frostat fönster för att fastighetsägaren eller hyrestagaren ska kunna få ett “hum” om vad som befinner sig utanför. Varför inte digitalisera funktionen med ett dörröga med titthålskamera? Ett dörröga, eller titthålskamera finns i olika tekniska varianter, från mer simpla stillbilds fotograferingar till liveinspelning och ljudupptagning. Det finns olika tillvägagångssätt att koppla upp ett dörröga till en monitor, i det flesta fallen ingår en display men enligt erfarenhet brukar priset också avspeglas när en monitor ingår. Ett alternativ kan vara att köpa en titthålskamera och sedan koppla upp den till valfri skärm. Däremot är vår rekommendation att köpa ett färdigt paket med dörröga och display så är det mer eller mindre en plug-and-play lösning. En annan viktig aspekt att fundera över är om du önskar dörröga / titthålskamera med batterier samt Wifi funktioner och därav trådlöst eller en stationär punkt och då även icke-trådlöst. Oftast är detta relaterat till antigen en smaksak och placering. Finns det möjlighet att stationärt installera dörrögon och titthålskameror kan det vara en smart idé att slippa krångla med batterier och kablar. Men och andra sidan, produkterna på dagens marknad är så pass kraftfulla och välutvecklade så batteritiden är oftast stabil och installationer samt uppkoppling brukar vara smidigt.

Dörrtelefon & video porttelefoner – tvåvägskommunikation

Medans stycket ovan är mer riktad till kameraövervakning och envägskommunikation till fastighetsägaren eller hyrestagaren är en dörrtelefon / video porttelefoner en teknik som används för att kunna kommunicera med personen som står vid din ytterdörr. De flesta video porttelefoner fungerar så att när någon knackar på din dörr eller ringer på dörrklockan får du notiser och därigenom direkt koppla upp dig för att kommunicera med personen. En dörrtelefon är ett fantastiskt verktyg för dig som reser mycket och är mån om ditt hem, oavsett om det gäller säkerhetsaspekter eller exempelvis vid leverans av paket. Likt paket till dörröga och titthålskamera finns dörrtelefon och video porttelefoner med färdiga paket där monitor ingår. Finessen är att många produkter med Wifi uppkoppling även går att länka direkt med telefonen vilket underlättar hanteringen och ger snabbare respons. Sitter du mycket vid datorn eller jobbar på ett kontor finns möjligheten att koppla upp till datorn, en sådan situation kan vara mycket användbar att alltid vara nära till hands om någon står utanför din dörr. Likt andra produktkategorier varierar funktioner och tillämpningsområden från simpla till mycket avancerade, det finns alltid en dörrtelefon som passar dig. 

Produktrekommendationer dörröga & titthålskamera

Check Also

PTZ-kameror, utökad övervakningsfrihet med fjärrstyrning!

PTZ-övervakningskameror är i dagsläget allt vanligare. Du har förmodligen sett dem som mörka glasbollar fästa …