Home / IP-Kameror / Bästa utomhus IP-Kamera 2024 med Pan & tilt funktion

Bästa utomhus IP-Kamera 2024 med Pan & tilt funktion

Asgari PTZ-80IR-G2

Sveriges bästa övervakningskamera för utomhusbruk är en IP Kamera med pan-, tilt- och zoomfunktion. Tack vare den smarta människodetekteringen upptäcker den relevanta rörelser och ger dig färre falsklarm.

Det finns många Utomhus IP-kameror på marknaden. Dessa kan hålla väldigt olika kvalité, både när det kommer till själva produktionen och även när det kommer till funktioner och användarvänlighet. När Asgari lanserade modellen PTZ-80IR-G2 som är andra generationens PTZ-80IR, visste vi inte vilken överraskning vi skulle få. Efter att ha testat övervakningskameran under en längre tid kan vi med säkerhet säga att detta är den bästa IP-övervakningskameran just nu. Namnet, PTZ-80IR, ger en hint om några av de funktioner som vi tyckte gjorde kameran utmärkt för de allra flesta övervakningsbehoven. PTZ står nämligen för Pan, Tilt och Zoom

ASGARI PTZ-80IR G2

En övervakningskamera med hög rörlighet

Asgari PTZ-80IR kan panorera i hela 355 grader. Med tanke på att IP- kameran har en lins som ger dig hela 105 graders betraktningsvinkel, det vill säga en riktig vidvinkellins, kan du utan problem se vad som sker runt om hela kameran. Det spelar alltså ingen roll att den inte kan panorera de sista fem graderna. Som om inte detta vore nog har kameran även en förmåga att tilta, det vill säga röra sig uppåt och nedåt, i hela 90 grader. Slutligen har vi zoomfunktionen. Asgari PTZ-80IR har en optisk zoom och inte en digital zoom. Skillnaden är enorm. Den digitala zoomen innebär i princip att du beskär bilden digitalt för att få en närmare bild, något som medför att du tappar bildupplösning och får en mindre detaljerad bild. Optisk zoom innebär att det är optiken som zoomar in. Linsen kan förstora bilden upp till fyra gånger. Bildupplösningen förblir med andra ord precis lika bra när du zoomar.

Övervakningskamera med full HD

Bildupplösningen är väl värd att ta upp. Asgari har verkligen inte snålat när det kommer till komponenterna inne i övervakningskameran. Sensorn ger dig full HD, det vill säga en upplösning på 1920×1080 pixlar. Ip-Kameran spelar in med 25 fps och genom H.264-komprimering kan Asgari PTZ-80IR utan problem låta dig streama videon både till mobilen och till en dator. Detta för oss till nästa viktiga egenskap hos kameran, nämligen användarvänligheten.

Enkel att använda

Att installera kameran och ansluta den till olika program var förvånansvärt enkelt. Du kan även ladda ned en app till både Android och Iphone som ger dig kontroll över kameran. Dessutom får du även flera alternativ när det kommer till lagring. Antingen stoppar du in ett SD-kort, Asgari PTZ-80IR har stöd för hela 128 GB, eller så låter du kameran överföra videon till en hårddisk via WIFI/LAN-kabel. Om kameran har tillgång till nätet finns det även möjlighet att låta den ladda upp allt på Dropbox. För den säkerhetsmedvetne som gillar att ha backups till sina backups är detta perfekt.

Vädersäkrad och redo för mörkret

Asgari PTZ-80IR är utvecklad speciellt för att klara av riktigt kasst väder. Övervakningskameran har IP-klassningen 66, vilket innebär att den är dammtät och spolsäker. Kameran har även utvecklats för att klara av stora temperaturskillnader, något som kan behövas under de svenska somrarna och vintrarna. Sist men inte minst har vi mörkerseendet. Namnet 80IR syftar på att IR-dioderna kan lysa upp till 80 meter framför kameran. Det finns två specialiserade IR-ljus som fokuserar på ljuset vid inzoomning. När kameran inte är inzoomad använder den sig av fyra ljus för att kunna lysa upp ett bredare område.

Ett självklart val för den som har höga krav

IP-Kameran är inte den billigaste på marknaden men få andra övervakningskameror levererar ett lika komplett paket som Asgari PTZ-80IR. Med tanke på kamerans rörelseförmåga går det oftast att ersätta flera kameror med endast denna. Om man har höga krav på prestanda, användarvänlighet och funktion så är Asgari PTZ-80IR den bästa övervakningskameran just nu.

Köp den här:

https://www.prylstaden.se/asgari-ptz-80ir-utomhus-fullhd-ip-kamera-med-ptz-fjarrstyrning-80m-ir-wifi-4x-optisk-zoom-microsd

Läs mer om den här på tillverkarens hemsida nedan.

Asgari™ PTZ 80IR-G2

Check Also

PTZ-kameror, utökad övervakningsfrihet med fjärrstyrning!

PTZ-övervakningskameror är i dagsläget allt vanligare. Du har förmodligen sett dem som mörka glasbollar fästa …