Home / Bilkameror / Bilkameror 2023 – Vad är de bra för?

Bilkameror 2023 – Vad är de bra för?

Hallå allihopa!

Idag tänkte vi prata lite om bilkameror och deras egenskaper och varför du seriöst borde fundera på att skaffa en till din bil!

Vad är en bilkamera?

“Ja, vad är en bilkamera egentligen, och varför skulle jag behöva en?” Kort och gott är en bilkamera en övervakningskamera för din bil. Nu när det har blivit mer och mer populärt att ha övervakningskameror därhemma för att få sinnesro i vardagen fungerar bilkameror precis likadant fast för ditt fordon. Många av oss spenderar väldigt mycket tid i våra bilar: man kör till- och från jobbet, man åker och handlar och man åker på bilsemester och mycket mer. En studie har visat att gemene man spenderar över 8 timmar i sin bil varje vecka, så varför skulle det vara konstigt att vilja ha full koll på något som betyder så mycket för oss? Och det är där bilkameran kommer in!

En bilkamera är ett riktigt grymt övervakningsalternativ för din bil både när bilen är stationär och när du är ute på vägarna. Vid eventuella incidenter håller bilkameran dig om ryggen och kan skydda dig från ohederliga försäkringsanspråk. Kamerans inspelade videomaterial ger dig bevis som snabbt identifierar vem det är som har gjort fel och ger dig ett lugn i vardagen och under dina bilturer som är svårslaget!

Hur väljer jag rätt bilkamera?

Det finns en hel drös bilkameror ute på marknaden just nu, så det är helt legitimt att undra vad det är man ska leta efter i en bilkamera! Det jag personligen skulle rekommendera är först och främst en bilkamera med två inbyggda kameror – en riktad ut mot vägen och en riktad mot insidan av bilen. På detta sätt får man en helhetsbild av vad det är som sker ut på vägen, och det gör det klart och tydligt för alla parter under bedömande av till exempel en försäkringstvist exakt vad det är som har gått fel.

GPS & WiFi är nummer två på min lista. Med inbyggd GPS-funktion kan bilkameran få information om fordonets placering och hastighet och detta är något som även det kan vara avgörande vid eventuella trafikincidenter. WiFi-funktion är också det en väldigt smart grej att kika efter vid köp av bilkamera, då detta gör din vardag mycket enklare när det kommer till hantering av videoklipp och att göra inställningar. Bilkameror med denna funktion kommer oftast med en app som gör det superlätt för dig att själv finjustera din bilkameras attribut och skräddarsy enheten att fungera just så som du vill!

Nummer 3 är parkeringssensor eller en så kallad g-kraftssensor. Står din bil stilla eller parkerad när någon kör in i dig är oftast omöjligt att bevisa vad det är som har hänt. Med en parkeringssensor går din bilkamera igång direkt när något händer, även när bilen är stillastående, och gör det väldigt enkelt för dig att klargöra för en tredje part exakt vad det var som hände.

Sist men inte minst vill jag också nämna bildkvalitet. Bilkameran är en kamera trots allt, och det man helst vill ha utöver allt annat är bildmaterial som är klart och tydligt i FullHD-kvalitet och inte videos som ser ut som att de blivit filmade med en Nokia 7650. Videomaterial som filmas i 1080p FullHD är det man ska sikta på här för att vara säker på att alla detaljer fångas på video!

Rekommendationer

För att göra det extra enkelt för dig som läsare att välja i bilkameradjungeln, så tänkte vi att vi slänger med några prisvärda rekommendationer här i artikeln som du kan kika på för att få ett hum på hur några riktigt bra bilkameror ser ut och vad de har för funktioner!

Asgari of Sweden har nyligen släppt sin serie Dashcam PRO, som är en trio prisvärda bilkameror för både privata förare och företag som ökar ditt fordons säkerhet med 100%.

Asgari Dashcam PRO är en bilkamera med dubbla kameror i en och samma enhet som är otroligt enkel att installera och ger dig ett fullt skydd både inom- och utomvändigt.

Asgari Dashcam PRO Dual har samma funktioner som den ovannämnda men kommer med extern invändig kamera som man själv kan placera ut vart man vill i sitt fordon och på sätt få en fullkomligt skräddarsydd övervakningsbild över vad som sker både utanför och inne i bilen.

Asgari Dashcam PRO DMS är bilkameran som är riktad mot företag så som taxibolag och lastbilsåkerier. Med sin invändiga kamera som besitter en Driver Monitoring Sensor kan du som fleet manager hålla koll på dina förare och se till så att allt går rätt till ute på vägarna.

Alla av Asgaris kameror besitter funktioner så som rörelseaktiverad inspelning, live-video, parkeringssensor, GPS, WiFi och mycket mer! Klicka på ovan länkar för att läsa mer om respektive kamera!

För fler bilkameror och mer information KLICKA HÄR!

Det var allt för oss för denna gång, men vi hoppas att ni har lärt er iallafall lite mer om bilkameror och deras funktioner än vad ni visste tidigare. Håll koll på vår hemsida för kommande artiklar om liknande produkter, så tills dess ta det lugnt på vägarna och trevlig sommar!