Home / IP-Kameror / Bästa utomhus IP-Kamera för utomhusbruk 2019

Bästa utomhus IP-Kamera för utomhusbruk 2019

Utomhus IP-Kameror är numera vanligare än någonsin. Många väljer att ha kontroll över områden, oavsett om man vill se när barnen kommer hem från skolan, när djuren rör sig på sin tomt eller minimera risken för oväntade inbrott. En övervakningskamera kan användas till mycket och är därför en av anledningarna till att dessa börjas installeras var som.

Men vad är egentligen en Utomhus IP-kamera? Kort sagt är det en övervakningskamera som är utrustad för att övervaka och filma utomhus. Dessa kameror bidrar till en säkrare och tryggare miljö.

Vi på Övervakningskollen har jämfört ett antal Utomhus IP-kameror och har kommit fram till följande:

5. Floodlight IP-kamera för utomhusbruk 1080p

Floodlight IP-kamera för utomhusbruk är en av kandidaterna. En prisvärd utomhus kamera som är nichad just för att övervakandet av inbrott. Med två stycken 1800 lumens LED-strålkastare med skrikande siriener skrämmer denna minst sagt bort inkräktaren. Övervakningskameran filmar i 1080p med en vidvinkel på 160°. Kameran har inbyggt Wi-fi och nattseende.

Plus:

+ Specialiserad för inbrott
+ 1800 lumens LED-strålkastare
+ Siriener
+ Prisvärd

Minus:

– Designen
– Bristande produktbeskrivning

Pris:

1 799:-

4. Hikvision 2MP PTZ Outdoor Darkfighter

Denna övervakningskamera från Hikvision är en av de bättre på marknaden. Med en Darkfighter-teknologi kan denna kamera prestera otroligt i både mörker som dag. När det kommer till filmning är denna övervakningskameran utrustad med superskarp FullHD-sensor som filmar i 1920x1080p i hela 30FPS. Kameran har även PTZ (Pan, Tilt, Zoom) och kan rotera oändligt horisontellt samt tilta mellan -15 till 90 grader. Dock är denna övervakningskamera rätt dyr och är därför för många inte ett alternativ.

Plus:

+ Grym prestanda, både bild och funktioner
+ App ”Hik-Connect” med alarm
+ 25x optisk zoom

Minus:

– Dyr
– Tung, väger 2kg

Pris:

6 499:-

3. Asgari 1080PRO

Detta är den 4:e generationens utomhus IP-kamera från Asgari. Men nya och uppgraderade funktioner är denna kamera en självklarhet. Många kunder som givit bra recensioner på just denna övervakningskamera. Främsta fördelarna ligger i teknologin och prestandan. Allt från att man kan koppla ihop hela Asgari systemet och den användarvänliga appen till att filma med otrolig skärpa. Det finns även stöd för cloudlagring via Dropbox eller direkt uppladdning till FTP-server. Denna modell har även integrerad microSD-port för lokal videoinspelning och stödjer microSD kort upp till 128GB.

Plus:

+ Slimmad, stilren design
+ FullHD-sensor med WDR
+ Extra bred vidvinkel
+ Rörelsedetektion med PUSH-alarm
+ Användarvänlig app
+ Många +++ för denna kamera

Minus:

– Drifttemperatur

Pris:

1 990:- NU 1 499:- -> Prylstaden

2. Asgari 1080POE

Asgari 1080POE är en version av ovannämda Asgari 1080PRO. Mindre skillnader men som har stor betydelse skiljer dessa åt. Dessa två kameror hamnar så pass högt på listan eftersom prestanda och teknologin ligger i framkant. Asgari 1080POE har integrerad G2EP med Amazon Alexa´s röstkontroll och användaren kan där med röstaktivera videoinspelning genom att be Alexa ”live-streama” direkt till din amazon enhet. Nytt med denna version är även POE (Power Over Ethernet). Detta betyder att en Ethernet kabel kan användas som strömkälla för att minska sladdarna i området.

Plus:

+ Amazon Alexa
+ POE
+ FullHD-sensor med WDR
+ Likt övervakningskameran ovan, många +++

Minus:

– Priset jämfört med Asgari 1080PRO

Pris:

2 499:- NU 1 799:- -> Prylstaden

1. Asgari PTZ-80IR-G2

I en tidigare artikel skriver vi om när vi verkligen testar Asgari PTZ-80IR-G2 på djupet. (Klicka här för att läsa artikel!)

Men sammanfattat är Asgari PTZ-80IR-G2 en Utomhus IP-kamera riktat mot användare med höga krav. Kameran är alltifrån vädersäkrad, enkel att använda, super-skarp sensor med FullHD och WDR samt utrustad med funktionen PTZ (Pan, Tilt, Zoom). Men får helt klart mest för pengarna av denna kamera!

Plus:

+ Optiskt zoom
+ Hög rörlighet
+ IR-belysning och Starvis Full Color night-vision
+ Användarvänlig (likt allt från tillverkaren Asgari)
+ Ställbar känslighet

Minus:

Eventuellt ett – är autofokus funktioner

Pris:

5 990:- NU 3 290:- -> Prylstaden

Check Also

Topp 5 Utomhus IP Kameror


Vi på overvakningskollen.se har nu utformat en topp 5 lista för året 2019 med övervakningskameror …